Belediye Başkanımız Sayın Özay Türkler’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Saygıdeğer Öğretmenlerimiz,

Bugün, ulusumuzun büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize armağan ettiği, öğretmenlerimize ithaf ettiği, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamaktayız. Bu özel günde, yürekleri bilgiyle, sevgiyle dolu olan siz değerli öğretmenlerimize en içten tebriklerimi sunuyorum.

Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister.” sözleriyle öğretmenlere büyük bir sorumluluk yüklemiş ve onları milletin geleceğini şekillendiren önemli aktörler olarak görmüştür. Bu düşünceyle, sizlerin gösterdiği gayret ve fedakarlık, Cumhuriyetimizin temel değerlerini yüceltmektedir.

Eğitim, toplumların gelişiminde en kritik unsurlardan biridir. Siz öğretmenlerimizin özverisi ve emeğiyle, gençlerimiz sadece bilgiyle değil, aynı zamanda vatanseverlik, dürüstlük ve insan hakları gibi temel değerlerle de donanmaktadır. Bu, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir vatan hizmetidir.

Bu özel günde, ulusumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor, O’nun ilke ve inkılapları doğrultusunda yürüyen, çağdaş bir eğitim sistemi oluşturmak için çaba sarf eden tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Sevgi, saygı ve minnetle,

Mimar Özay Türkler