Belediye Başkanımız Sayın Özay Türkler’in 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Çanakkale Zaferi: Türk Milletinin Destansı Direnişi

Her yıl 18 Mart’ta milletçe gururla andığımız Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarihteki en büyük destanlarından biridir. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda bir milletin vatanı uğruna verdiği sonsuz mücadelenin ve fedakarlığın da sembolüdür.

Çanakkale Savaşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönemeçlerinden biridir. Osmanlı İmparatorluğu’nun zorlu bir dönemde, çeşitli iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu bir zamanda gerçekleşmiştir. Ancak, düşmanın denizden geçişini engellemek için Çanakkale Boğazı’nı savunmaya kararlı bir şekilde başlanan bu mücadele, tarihin seyrini değiştirecek bir direnişe dönüşmüştür.

18 Mart 1915’te başlayan ve yaklaşık 9 ay süren savaş boyunca, Türk askerleri, azimleri ve vatan sevgileriyle düşmana karşı kahramanca direnmişlerdir. Yoksul bir toplum olmalarına rağmen, imkansızlıklara rağmen, vatanlarını savunmak için canlarını hiçe sayarak, destanlar yazmışlardır. Topraklarını ve özgürlüklerini korumak için verilen bu mücadele, tüm dünyaya Türk milletinin kararlılığını ve cesaretini göstermiştir.

Çanakkale Zaferi, sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneklerinden biridir. Farklı dillerden, inançlardan ve kültürlerden gelen insanlar, ortak bir amaç etrafında kenetlenerek, düşmana karşı tek yürek olmuşlardır. Bu birlik ve beraberlik ruhu, Çanakkale’de kazanılan zaferin en önemli unsurlarından biri olmuştur.

Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, o kahramanların azmi ve fedakarlığıyla dolu olanları minnetle anıyoruz. Onların bize miras bıraktığı bu büyük zaferi, her zaman hatırlayacak ve gelecek nesillere aktaracağız. Çünkü Çanakkale, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin ebedi simgesidir ve asla unutulmayacak bir destandır.

Ruhları şad olsun!

Özay Türkler