Nikah İşlemleri Hakkında

Ula Belediyesi Evlenme İşleri Memurluğu Tarafından Evlenme Müracaatında İstenilen Belgeler

 

  1. Nikâh Ula Belediyesi sınırları içerisinde olur.
  2. 6’şar adet fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş olan)
  3. İkametgâhı başka yerde olanlar oturdukları yerdeki evlendime memurluğundan, evlenecek çift birlikte evlenme izin belgesi alacaktır.
  4. Evliliği son bulan bayan, yeniden evlenmek için 300 (üçyüz) gün bekleme süresini doldurmamış ise iddet müddetinin kaldırıldığına dair mahkeme kararı getirecek.
  5. Thalassemia testi sonuçları ve sağlık raporlarını çiftlerden birisinin bağlı olduğu aile hekimine birlikte başvurarak alacaklardır. Raporlar ile istenilen diğer belgeler evlendirme memurluğuna teslim edilecektir.
  6. Evraklar tesliminden sonra gün alınır.
  7. Evlenme törenleri günlük çalışma saatleri içerisinde yapılır. (evlenme yönetmeliği madde 45)
  8. Ula Belediyesi Nikah Salonundan faydalanmak isteyen çiftler salonun istenilen nikah tarihinde müsait olup olmadığını teyid etmelidirler.

Yabancı Uyruklular İçin Gerekli Belgeler

  1. Almanya – Avusturya – İspanya – İtalya – Hollanda – Portekiz – İsviçre uyruklu vatandaşlar için evlenme ehliyet belgesi ve doğum sicil örneği çok dilli olacak.
  2. Yukarıdaki ülkeler dışındaki yabancı uyruklu vatandaşlar için, evlenme ehliyet belgesi Türkiye’deki ilgili konsolosluktan alınarak belgeyi veren konsolosluğun bulunduğu ilin valiliğince eğer ankara’dan alınmış ise dış işleri bakanlığı’nca tasdik edilecek. (doğum belgesi dahil) söz konusu belgeler ülkelerinde iç makamlarca düzenlenmiş ise ayrıca tasdik şerhi (apostile) getirilecektir. Apostillerin (tasdik şerhi) işleme alınması için noter tasdikli türkçe tercümesi şarttır. (doğum belgesi dahil)
  3. Vatansız ve mültecilerle vatandaşlık durumu muntazam olmayan yabancılar için evlenme ehliyet belgesi türkiye’de nüfus kaydı tutuluyorsa genel müdürlükten henüz nüfus kaydı tesis edilmemiş ise emniyet makamlarından alınacaktır.
  4. Türkçe açıklamalı noterden tasdikli pasport tercümesi ve pasaport fotokopisi.
  5. Thalassemia testi devlet hastanesinden alındıktan sonra evlenme zarfı içindeki sağlık raporları aile hekimliğinden evlenmeye mani hali olmadığına dair sağlık raporu alınacak.
  6. 6 adet fotoğraf.