Bizi Takip Edin

Başkan İletişim Platformları

Başkan Sayın Mehmet Caner 1961 yılında Ula ilçesi Akçapınar Mahallesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ula’da tamamladı. Muğla Endüstri Meslek Lisesinden 1977 yılında mezun oldu. Deniz Kuvvetleri Makine Sınıf Okulu Teknik Astsubay Bölümünü 1979 yılında bitirdikten sonra aktif çalışma hayatına başladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tersane ve fabrikalarında çeşitli mevkilerde görev alıp yöneticilik yaptı. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Başkan Caner, 2000 yılında emekli olduktan sonra sorumlu vatandaş olmanın gereği olarak Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında çağa uygun, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletini gelecek nesillere aktarma amacıyla, Ata’mızın bizlere emaneti olan kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP’de kayıt olarak aktif siyasal hayata başladı. 23 yıllık aktif siyasi hayatı boyunca mahalle temsilciliği, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Delegeliği (16 yıl), Ula Belediye Başkanlığında CHP Belediye Meclis Üyeliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliği, Encümenlik görevlerinde bulundu. Bu görevlerin yanı sıra daima aktif örgütlü saha çalışmasını önemseyerek katılımcı demokratik çalışma anlayışını kendine prensip edindi. Ayrıca Akçapınar Su Ürünleri Üretim ve Değerlendirme Kooperatifi ve Gökova Kültür Sanat Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Başkan Caner, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı olmuş, seçimi kazanarak Ula Belediye Başkanı olarak görevine başlamıştır.