Su Aboneliği İşlemleri

Su Abonelik İşlemleri için Gerekli Belgeler
Mülk Satın Alacak ve Kiralayacak Vatandaşlarımızın Dikkatine

Ayrılacağınız evi boşaltacağınız zaman yapmanız gereken işlemler;

Bağlı olduğunuz  Su Tahakkuk Servisine müracaat ederek;

Eski bir faturanızı veya abone numaranız ile Abone servisine müracaat etmeniz gerekmektedir.
Sayacınızın son endeksini Abone Servisine bildiriniz. Size Kesin Hesap Faturası çekilecek ve en son endeks üzerinden tahakkuk yapılacaktır. Bu esnada sözleşmedeki Teminat bedeliniz tahakkuk eden borçtan düşülecektir. Ya da borcunuzu ödedikten sonra teminat makbuzunu ibraz etmek suretiyle teminat bedeli iade edilecektir.
Yeni taşınacağınız yerde yapmanız gereken işlemler

Su Tahakkuk Servisine, mevcut yerin bir su faturası veya Abone numarası veya açık adresi ile müracaat ederek;

Kiraladığınız ya da satın aldığınız yerin borcu olup olmadığına bakınız.
Taşındığınız yeni yere ait sayacın son endeksini bildiriniz
Sayacınız kendi üstünüze ait değil ise, ilgili sayaca ait mukaveleye isim değişikliği yaparak kendi üzerinize yaptınız.
Her türlü mukavele iptal işlemleri sonucunda adınıza / tarafınıza yapılan yeni mukavelede ödemiş olduğunuz  teminat bedeli, Mukavelenizi iptal ettirdiğiniz takdirde teminat makbuzunu ibraz etmeniz neticesinde size iade edilecektir. Sayacı kendi üstünüze alıp isim değişikliği yaptırınız.
İsim değişikliği yaptırırken ödediğiniz teminat tekrar ayrılırken teminat makbuzunu ibraz etmeniz neticesinde size iade edilecektir.
DİKKAT

Bir mülkten ayrılırken, satın alırken veya kiralarken ilgili mahalde su kullanan müşterilerimizin mutlaka Belediye Sicil numaraları ve Abone numarası ile su sayacının son endeksini okuyarak Su Tahakkuk Servisinde borç sorgulaması yaptırmaları gerekmektedir.

Aksi takdirde bütün borçlardan sistemde kayıtlı bulunan KİŞİYE AİT  Belediye Sicil Numarasının sahibi sorumlu olacaktır.

Yeni Su Abonesi Almak İçin (Bir binaya ilk defa alınan su mukavelesidir.)

NOT: Binanın inşaat su borcu yatmış ise

İSTENİLEN EVRAKLAR:

1. KONUTLAR İÇİN:

Kiracı ise;

Kira kontratı fotokopisi (Aslı görülecek)
İkametgâh (Aslı)
Kimlik fotokopisi (Aslı görülecek)
Kendisi gelmiyorsa noterden vekâlet verilecek
İnşaat ruhsatı veya binaya ait Yapı Kullanma İzin Belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Mal Sahibi ise;

Tapu fotokopisi
Kimlik fotokopisi
Kendisi gelmiyorsa noterden vekalet verilecek
  2. İŞYERİ İÇİN:

Kiracı ise;

Kira kontratı fotokopisi (Aslı görülecek)
İkametgâh (Aslı)
Vergi Levhası fotokopisi (Aslı görülecek)
Şirket ise imza sirküleri
Mal Sahibi ise;

Tapu fotokopisi
Kimlik fotokopisi
İkametgâh (Aslı)
Vergi Levhası fotokopisi (Aslı görülecek)
Şirket ise imza sirküleri
  3- 12.10.2004 YILINDAN ÖNCE YAPILAN VE RUHSATI OLMAYAN BİNALAR İÇİN

dilekçe (Abone Servisinden)
İkametgah aslı (ikametgah’ta binanın 12.10.2004 yılından önce ikamete başladıkları belirtilecektir).
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(aslı gösterilecektir
Tapu Fotokopisi (aslı gösterilecektir)
Su Sayacı markası ve seri numarası